Omgeving/tips

Omgeving/tips

Omgeving/tips

Minicamping Broedershoek ligt op Walcheren, centraal tussen de duinen en het strand van Dishoek (2,5 km), het dorp Koudekerke  en de steden Vlissingen en Middelburg (4 km).
De diversiteit van natuur en cultuur met het heerlijke klimaat van Walcheren (de meeste zonuren van Nederland) maken een vakantie bij Minicamping Broedershoek er een om niet snel te vergeten.

 

 

Wat te doen bij zonneschijn?

-In de zomer is het natuurlijk heerlijk genieten aan het strand, zwemmen in zee, schelpen zoeken of zandkastelen bouwen. Ook zijn er diverse strandpaviljoens te vinden voor de lunch, diner of voor een heerlijk ijsje. En na een zomerse stranddag is het schitterend om vanaf het strand de zonsondergang te bewonderen.

-Walcheren beschikt over een uitgebreid netwerk van fiets, wandel, ruiter en mountainbikepaden. U kunt zich dagen sportief vermaken.

-Aan de Boulevard van Vlissingen ziet u nergens anders de scheepvaart zo dicht langs de kust voorbij komen. U kunt het standbeeld van Michiel de Ruyter bezoeken, de Oranjemolen en de haven rond het Arsenaal. Ook de omliggende dorpen op Walcheren zijn het bezoeken waard zoals het oude stadje Veere, het dijkdorp Westkapelle of badplaats Domburg. Met de fiets ontdekt u alle mooie plekken die Walcheren en Zeeland te bieden heeft.                                                                                             

– Met het fietsvoetveer kunt u ook een uitstapje maken naar Breskens om de omgeving van Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken, de overtocht is al een belevenis op zich. Dagelijks vertrekken de ferry’s vanuit Vlissingen nabij het station en Breskens volgens lijndiensten. Ook met de Westerschelde tunnel behoort een bezoekje aan Antwerpen tot de mogelijkheden. Op de site van www.zeeland.com/visit vind u nog meer op tips en mogelijkheden om de omgeving van zeeland te ontdekken. 

                                                                             

Wat te doen bij regen?

Een dagje Vlissingen of Middelburg, een museum, een binnenspeeltuin, zwembad, bioscoop bezoeken of lekker uit eten? Ook met minder mooi weer is er van alles te doen en te beleven. Uitwaaien aan het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. www.zeeland.com/visit.

 

 

Typisch Walcheren

Ringrijden en Sjezenrijden van traditie en folklore naar een serieus beoefende sport, op ieder dorp is het in de zomer weer een spannende strijd om de kleine ringen die gestoken moeten worden, de moeite waard om dit spektakel eens te aanschouwen. Ook de jaarlijkse trekkertrek en motorcross in Aagtekerke is een waar evenement.

 

De bolus traditioneel of gevuld een typische zoete lekkernij net als de Zeeuwse babbelaar of heerlijke mosselen en oesters.

 

 

Zomermarkt

In het zomerseizoen is het altijd gezellig op de seizoenmarkten.

  • Maandag Domburg 12:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag Zoutelande 12:00 – 21:00 uur
  • Woensdag Vrouwenpolder 12:00 – 20:00 uur
  • Donderdag Oostkapelle 12:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag Westkapelle 12:00 – 20:00 uur

Overige markten

Middelburg:
-Op de Markt Warenmarkt iedere donderdag van 08:30 tot 16:00 uur

-Op de Vismarkt Rommelmarkt de 1e zaterdag van de maand (behalve januari)

-Op de Markt Boeken en verzamelmarkt
U vindt er boeken, aardewerk, reclame, lampen, klein meubelen, goud en zilver, elke maandag van 11:00 – 17:00 uur

Vlissingen:
-Scheldeplein Weekmarkt vrijdag 08:00-16:00 uur 

Knus kamperen

Klein kamperen, maar voorzien van alle gemakken; voor een heerlijke vakantie nabij zee!

Persoonlijke benadering

Kamperen met persoonlijk contact.

Kampeerplaatsen

13 kampeerplaatsen voor caravans, tenten of kleine campers maximaal 7 meter en 2 stacaravans.

Camping

13 kampeerplaatsen voor caravans, tenten of kleine campers maximaal 7 meter en 2 stacaravans. Bij iedere plaats is  elektra (10 amp),  en water in de buurt. Op de camping is draadloos internet (wifi) aanwezig.

Persoonlijke benadering

Kleinschalig kamperen maar groots genieten u bent van harte welkom bij Minicamping Broedershoek.

Kleinschalig kamperen in Koudekerke (Zeeland)